Topafwerking filterslangen

Filtermedia
Bodemafwerking

 

Hieronder treft u een aantal veel voorkomende mogelijkheden.

 

Filterslang recht af open bovenzijde
    Filterslang met viltkraag
RECHT AF
De meest eenvoudige uitvoering. Dit type filterslang wordt tijdens installatie dubbelgevouwen om de filterkooi alvorens het geheel met een slangklem wordt gemonteerd over de venturi aan de vuile zijde van de divisieplaat.
    VILTKRAAG
De opgestikte viltband bewerkstelligt de afdichting op de schone zijde van de divisieplaat. De bijbehorende filterkooi is uitgevoerd met een flens die het vilt op de plaat drukt. Diverse afmetingen zijn mogelijk, de standaard maten van 22x12mm of 12x9mm volstaan in de meeste gevallen.
Filterslang met ring of koord in zoom     Filterslang met snapkraag
RING of KOORD in ZOOM
Deze filterslang verzorgt de afdichting aan de schone zijde van de divisieplaat. Ringen kunnen worden uitgevoerd in staal of RVS en geven de meeste zekerheid tegen doorvallen tijdens installatie. Ringen en koord kunnen in iedere gewenste dikte of diameter worden uitgevoerd.
    SNAPKRAAG
De kraag is voorzien van een ingenaaide verenstalen band met aangebrachte profielband. Deze kraag heeft dus een dubbele kraal, waar de divisieplaat tussen valt. De afdichting wordt hoofdzakelijk gerealiseerd op de kopse zijde van het gat in de divisieplaat.
Filterslang met viltkraag en snapring     Filterslang met dubbele viltkraag en snapring
VILTKRAAG + SNAPRING
Een combinatie tussen een vilt- en een snapkraag, waarbij de afdichting hoofdzakelijk plaats vindt op de schone zijde van de divisieplaat door de ingebrachte kooi.
    DUBBELE VILTKRAAG + SNAPRING
De snapkraag met in plaats van een ingenaaide profielband een op de buitenzijde aangebrachte dubbele viltband. Een variatie op de snapkraag.
Filterslang met haakse flens     Filterslang met rubber pees in zoom
HAAKSE FLENS
Deze filterslang wordt uitgerust met een textiele haakse flens. Die kan van vilt of weefsel of rubber worden gemaakt, afhankelijk van uw wensen. Afdichting op de schone zijde van de divisieplaat.
    RUBBER PEES in ZOOM
Een tunnelzoom met een ingestikte sponsrubber of volrubber pees. Vanwege de omvang van de pees wordt deze veelal in een aparte zoom verwerkt die later aan de filterslang wordt gestikt. Afdichting op de schone zijde van de divisieplaat.
Filterslang met verstevigingsring      
VERSTEVIGINGSRING
Voor vormbehoud bij het ontbreken van een filterkooi kunnen verstevigingsringen worden opgenaaid.